Ο Δήμος Λαυρεωτικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την εταιρεία whynot διοργανώνουν στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2025 την αθλητική εκδήλωση Sounio Challenge – Legacy 2025, μια μοναδική multisport εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή μας και πηγή έμπνευσης για όσους αγαπούν τον αθλητισμό, τη φύση και τον πολιτισμό.
Το αθλητικό διήμερο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Στην αγκαλιά της Αττικής: Πολιτισμός – Αθλητισμός στις γειτονιές μας».
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
- Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025
Κολυμβητικοί αγώνες
Κολύμβηση παίδων 300m
Κολύμβηση 1.500m
Κολύμβηση 3.000m
- Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025
Αγώνες Τριάθλου
Standard 51,5km
Κολύμπι: 1500m, Ποδήλατο: 40km Τρέξιμο: 10km
Sprint 26km
Κολύμπι: 750m, Ποδήλατο 20km, Τρέξιμο: 5km
Aquathlon
Aquathlon ενηλίκων: κολύμπι: 750m, Τρέξιμο: 5km
Aquathlon παίδων: κολύμπι: 150m, Τρέξιμο: 1km
Η διεξαγωγή ενός σύγχρονου αθλητικού γεγονότος στη σκιά του Ναού του Ποσειδώνα αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, ανάμεσα στο αρχαίο ελληνικό ιδεώδες της ευγενούς άμιλλας και τη σύγχρονη αθλητική κουλτούρα.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής και η ευρύτερη περιοχή του Σουνίου, που έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO, αποτελούν ένα μοναδικό προορισμό που συνδυάζει την ιστορία και τη φυσική ομορφιά.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις ώρες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://why-n.gr/event/whynot-legacy-sounio/








