Εγγραφή στο newsletter

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 11:47

Αδελφοποιήθηκε ο Δήμος Λαυρεωτικής με την πόλη Σαν Χε της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Κύριο

Αδελφοποιημένος με την πόλη Σαν Χε της επαρχίας Χεμπέι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι πλέον ο Δήμος Λαυρεωτικής, έπειτα από την υπογραφή του Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Στην τελετή αδελφοποίησης που έγινε σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Intercontinental, παρών ήταν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μαζί με αντιπροσωπεία Δημοτικών Συμβούλων και συνεργατών. Την τελετή παρακολούθησαν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπόλαρης, η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Τζάκρη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας. Η αδελφοποίηση έχει ως στόχο να ενισχυθούν περαιτέρω οι φιλικές σχέσεις, οι οικονομικές συνεργασίες και ανταλλαγές μεταξύ των δύο μερών, να αναζητηθούν ευρύτερες συνεργασίες στους διάφορους τομείς οικονομικής ανάπτυξης, να προωθηθούν η οικονομική ευημερία, η κοινωνική πρόοδος και μία μακροπρόθεσμη σταθερή σχέση πλήρους συνεργασίας.

Η Σαν Χε, βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πεκίνου, 25 χιλιόμετρα από το Διεθνές αεροδρόμιο, απολαμβάνει μεγάλων δυνητικών προοπτικών, ενώ έχει αρκετά κοινά με το Δήμο μας. Οι πυλώνες της οικονομίας της στηρίζονται στη γεωργία, την ήπια βιομηχανία, αλλά και την παροχή υπηρεσιών.

Στην πόλη Σαν Χε, εδρεύει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, βασικός σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της εισαγωγής, ανάδειξης, διαφήμισης και αγοράς αγαθών και υπηρεσιών καινοτόμου τεχνολογίας από όλο τον κόσμο, αλλά και η υποστήριξη προϊόντων και υπηρεσιών Τέχνης & Πολιτισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η πράξη αδελφοποίησης αποτελεί ένα βασικό εργαλείο προώθησης και ενίσχυσης της παρουσίας των τοπικών προϊόντων του Δήμου Λαυρεωτικής στην κινεζική αγορά. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της Σαν Χε εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν και οι ίδιοι σε επενδύσεις αμοιβαίου οφέλους στο Δήμο μας, καθώς κάτι τέτοιο συνάδει και με την κεντρική στρατηγική της χώρας τους, ενώ θεωρούν ότι ο Δήμος μας απολαμβάνει πολλών γεωγραφικών πλεονεκτημάτων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς, αμέσως μετά την υπογραφή δήλωσε ότι: « Είμαστε περήφανοι που σήμερα δύο από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους πολιτισμού του κόσμου ενώνονται με δεσμά φιλίας και αδελφοσύνης. Πιστεύουμε, ότι η συνεργασία και οι φιλικές ανταλλαγές των δύο αδελφών- πόλεων θα ενισχυθούν στο εγγύς μέλλον και θα “απογειωθούν” μέσω του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, που θα στηρίξει την τοπική μας οικονομία με την εξαγωγή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και του μέγιστου εξαγώγιμου προϊόντος, του ελληνικού πολιτισμού.»

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe