Εγγραφή στο newsletter

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 11:46

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου, παρουσία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά Κύριο

Στην εκδήλωση μνήμης, στα πλαίσια των δρώμενων για την επέτειο της Ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στον χώρο του μνημείου των Ποντίων Λαυρίου, σήμερα Κυριακή 15 Μαΐου.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν, ενώ μετά την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου & Πρόεδρο Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης.
Ο Δήμαρχος, με αφορμή την επερχόμενη Ημέρα Εθνικής Μνήμης στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «[…]Οι Έλληνες του Πόντου με τους αγώνες τους και παρά τις καταστροφές, το διωγμό και τις σκληρές δυσκολίες που βίωσαν, έχουν καταφέρει με την εργατικότητα και τη δημιουργικότητά τους να προσφέρουν τα μέγιστα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον τόπο μας τη Λαυρεωτική.» Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε πως στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων του Πόντου κ. Γιώργο Παρχαρίδη, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

 

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe