Εγγραφή στο newsletter

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 11:45

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη Ανημέρα της Ζωοδόχου Πηγής, το πατροπαράδοτο πανηγύρι στην Παναγία Γκαρικά της Κερατέας, μετά τη δοξολογία το πρωί της Παρασκευής. Κύριο

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη Ανημέρα της Ζωοδόχου Πηγής, το πατροπαράδοτο πανηγύρι στην Παναγία Γκαρικά της Κερατέας, μετά τη δοξολογία το πρωί της Παρασκευής.

Ο ναός, κτισμένος τον 18 αιώνα σε έναν όμορφο λοφίσκο, φόρεσε και φέτος τα γιορτινά του και υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει την Παναγιά Γκαρικά σε ένα ειδυλλιακό πανηγύρι, το οποίο στήθηκε μπροστά από την εκκλησία.

Ακολουθώντας μια παράδοση ετών, οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την Πέμπτη το βράδυ, με το βράσιμο του μοσχαριού μέσα σε τεράστια καζάνια . Το μοσχάρι στιφάδο, γνωστό και ως κουρμπάνι, σερβιρίστηκε ανήμερα του γλεντιού σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής, ο κόσμος χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια και διασκέδασε μέχρι αργά το μεσημέρι.

Στο πανηγύρι, παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Στον χαιρετισμό που απηύθηνε ο Δήμαρχος τόνισε ότι: « Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία Γκαρικά είναι ένα από τα πιο όμορφα έθιμα του Δήμου μας. Ως Δημοτική Αρχή, χαιρετίζουμε και στεκόμαστε αρωγοί στην τήρηση των εθίμων, που συμβάλλουν στη διατήρηση της παράδοσης και προάγουν την πλούσια ιστορία της Κερατέας, αλλά και όλου του Δήμου Λαυρεωτικής. » Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος προσέφερε μια ευγενική χορηγία για την διεξαγωγή της χθεσινής εορτής.

 

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe