Εγγραφή στο newsletter

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 11:43

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Κύριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Καθαρά Δευτέρα οι κατασκηνώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που βρίσκονται στο Δήμο μας, λειτουργούν ως δομή υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Ήδη διαμένουν διακόσιοι ογδόντα ( 280 ) Σύριοι πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν οι πρόσφυγες ήταν κοντά τους, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου, συντονίζοντας τη διαδικασία της εγκατάστασης και της διανομής τροφίμων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς έκανε την ακόλουθη δήλωση : " Η κατασκήνωση αυτή έχει καλές συνθήκες διαβίωσης, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σκηνές, αλλά μόνιμα σπιτάκια. Η δε αλληλεγγύη των πολιτών αλλά και των όμορων δήμων είναι συγκινητική και ταυτόχρονα απαραίτητη, ώστε να διαχειριστούμε με την απαραίτητη ευαισθησία και ανθρωπιά το μείζον αυτό θέμα. Την ευθύνη για την καταγραφή και την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων έχει το Πολεμικό Ναυτικό. Εμείς ως ενεργή κοινωνία πολιτών, ως Δημοτική Αρχή θα κινητοποιηθούμε προκειμένου η φιλοξενία να είναι αξιοπρεπής, όπως αρμόζει σε πρόσφυγες, όπως αρμόζει σε συνανθρώπους".

Εντός της ημέρας θα αποσταλεί δελτίο που θα καταγράφει τις βασικές ανάγκες των προσφύγων και όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου οι συμπολίτες μας να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe