Εγγραφή στο newsletter

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 16:18

«Λέξεις μαχαίρια» Καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων  και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με κεντρικό μήνυμα «Λέξεις Μαχαίρια».

Το μήνυμα απευθύνεται στις γυναίκες θύματα βίας αλλά και στους δράστες και το συγγενικό και ευρύτερο περιβάλλον τους, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να κοιτάμε τις πράξεις και όχι τις λέξεις γιατί από ένα σημείο και μετά, κάποιες λέξεις γίνονται μαχαιριές!

Κάθε γυναίκα που βιώνει περιστατικά βίας (έμφυλη ή ενδοοικογενειακή) μπορεί να καλεί στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επίσης μπορεί να απευθυνθεί στα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα, για τα οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας στις ιστοσελίδες www.isotita.gr και www.womensos.gr.

25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και Κοριτσιών

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe