Εγγραφή στο newsletter

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 12:41

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές

Αμέσως μετά την καταστροφική φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο στην Ανάβυσσο, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, στο οποίο οι δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου  έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές παραθέτοντας τα παρακάτω αιτήματα:

Για τον Δήμο Σαρωνικού:

  1. Ένταξη οδοποιίας, καθώς πολλοί δρόμοι βρίσκονται εντός της περιοχής που έχει πληγεί, προϋπολογισμού 4.000.000 €
  2. Επισκευή του γηπέδου της Αναβύσσου που καταστράφηκε από τη φωτιά με αλλαγή του χλοοτάπητα, αλλαγή των πυλώνων φωτισμού, περίφραξη κ.λ.π. προϋπολογισμού 400.000 €
  3. Προμήθεια container για τη μεταφορά των καμένων υπολειμμάτων, προϋπολογισμού  150.000€

Για τον Δήμο Λαυρεωτικής:

1.Ένταξη οδοποιίας στην περιοχή που έχει πληγεί από την πυρκαγιά, προϋπολογισμού 1.500.000€

2.Προμήθεια  container για τη μεταφορά των καμένων υπολειμμάτων,  προϋπολογισμού  150.000€

Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα και την Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής, Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη, οι οποίοι έκαναν και την εισήγηση.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου τόνισαν:’’ Eυχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά μας και κατανόησε πλήρως τα αιτήματά μας. Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα και την Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής, Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη, οι οποίοι έκαναν και την εισήγηση τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό, καθώς και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο που στηρίζουν έμπρακτα τις πληγείσες περιοχές. Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, που για τους δήμους μας και τους δημότες μας έγινε ακόμη πιο δυσχερής μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των ζημιών και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των έργων ώστε οι πληγείσες περιοχές να αποκατασταθούν γρήγορα και οι κάτοικοι να περάσουν στην επόμενη ημέρα’’.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe