Εγγραφή στο newsletter

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 13:31

Ο Δήμος Λαυρεωτικής συμμετέχει σε έργο για το περιβάλλον

Την 1η Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησε το νέο Ευρωπαϊκό Έργο “LIFE CIRCforBIO - A circular economy system for multi-source biomass conversion to added value products". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσα από την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων από προηγμένα βιοκαύσιμα τα οποία θα προέρχονται από οικιακά και βιομηχανικά απορρίμματα τροφίμων.

Το έργο συντονίζει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συμμετέχουν ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και Τροφίμων, τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), το Πανεπιστήμιο Βερόνας, η ENVIRECO ΑΕ, η NEVIS ΑΕ και η STATISTICA ΕΠΕ. Η εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ των εταίρων της κοινοπραξίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2023 και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: “O Δήμος Λαυρεωτικής αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη συμμετοχή του σε δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση καίριων περιβαλλοντικών ζητημάτων που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο Δήμος μας είναι υπεύθυνος για την προετοιμασία και εγκατάσταση του συστήματος συλλογής της βιομάζας η οποία στη συνέχεια θα αξιοποιηθεί σε ένα καινοτόμο βιοδιυλιστήριο το οποίο θα αναπτυχθεί στο χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Τα απορρίμματα τροφίμων θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή καυσίμων μέσα από μια διαδικασία η οποία δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον και θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.”

PHOTO 1

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe