Εγγραφή στο newsletter

  Ο Δήμος Λαυρεωτικής προκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., α/α  189240   με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για την ανάθεση του έργου ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ, με εκτιμώμενη αξία 1.200.000,00  € (χωρίς Φ.Π.Α.  24%)

 

 

pdfΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ_signed

pdfΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΑΔΑΜ

pdfΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ_signed

pdfΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΑΔΑΜ

pdfΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ signed

pdfΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚ_signed

Στο Δημαρχείο Λαυρίου σήμερα, Δευτέρα 23/5/22, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν Yerlan Baudarbek-Kozhatayev, στο πλαίσιο των διαχρονικά καλών σχέσεων και ιστορικών δεσμών που συνδέουν τους δύο λαούς. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης - Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και η κα Αθηνά Σωτηριάδου - Γενική Γραμματέας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι Έλληνες του Πόντου, που βρέθηκαν στη Λαυρεωτική και σε άλλους Δήμους της Αττικής από τη δεκαετία του ’60, ήρθαν από το Καζακστάν όπου ζούσανν. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ενέργειες για αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε τομείς Πολιτισμού, Αθλητισμού καθώς και για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Το φλέγον ζήτημα που συζητήθηκε αφορά τους Πόντιους Έλληνες της Λαυρεωτικής οι οποίοι ήρθαν από το Καζακστάν το 1965 και τη δεκαετία του ‘90, στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η ασφαλιστική κάλυψη με αποτέλεσμα να μην τους χορηγείται η νόμιμη σύνταξη και ούτε καν το ελάχιστο επίδομα βοήθειας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης ζήτησαν από τον Πρέσβη να κάνει παρέμβαση στην κυβέρνηση του Καζακστάν ώστε να λυθεί το σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει εκατοντάδες οικογένειες στον Δήμο μας.

Ο Πρέσβης του Καζακστάν εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και προσκάλεσε τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά και τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Βαρυθυμιάδη στην ημερίδα που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου με θέμα την σύσφιξη των πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων των δύο λαών στο πλαίσιο τοπικής αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας, στην οποία έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Μία εξαιρετικά σημαντική δράση για τον Δήμο μας, για την προστασία του περιβάλλοντος και για την αλλαγή των καθημερινών συνηθειών των πολιτών προς έναν υγιέστερο τρόπο ζωής σε σχέση με την χρήση των ποδηλάτων χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Τα 30 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για τον Δήμο Λαυρεωτικής θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της Κερατέας και του Λαυρίου και θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο αντικλεπτικό σύστημα GPS, θα δημιουργηθεί δίκτυο κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και τεσσάρων σταθμών φόρτισης ποδηλάτου, ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών και ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές).

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, είναι ένας τουριστικός Δήμος που επενδύει στη βιώσιμη κινητικότητα με ήπια μέσα μεταφοράς με βασικό στόχο ένα Δήμο πράσινο με ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα.

Σας καλούμε στην 8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα  διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, την 27η Μαΐου  2022, ημέρα Τρίτη  και ώρα  19:00, με το ακόλουθα θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Λήψη απόφασης περί υποχρεωτικής αναμόρφωσης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Λαυρεωτικής και ΝΠΔΔ ‘’ΚΕΦΑΛΟΣ’’ και ‘’ΘΟΡΙΚΟΣ’’ Δήμου Λαυρεωτικής.
 2. Λήψη απόφασης περί 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Λαυρεωτικής οικονομικού έτους 2022.
 3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης τριμηνιαίων εκθέσεων εσόδων – εξόδων A’ τριμήνου οικονομικού έτους 2022 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού Δήμου Λαυρεωτικής.
 4. Λήψη απόφασης για την Β΄ Κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2022 προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
 5. Λήψη απόφασης περί ‘έγκρισης αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου σχετικά με την εκπροσώπηση του Δήμου Λαυρεωτικής σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. (ΓΑΚ 40324/2022).
 6. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση του οικοπέδου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 66 του Τομέα Β με ΚΑΕΚ 050670111010, από τον Δήμο στην ΚΤΥΠ, για το χρονικό διάστημα μέχρι την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του 3ου Νηπιαγωγείου Κερατέας
 7. Λήψη απόφασης για την ανάληψη από τον Δήμο Λαυρεωτικής του κόστους λειτουργίας και συντήρησης του προς ανέγερση 3ου Νηπιαγωγείου Κερατέας.
 8. Λήψη απόφασης για έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο Λαυρεωτικής, για την κάλυψη αναγκών καυσίμων των Σχολικών μονάδων, σύμφωνα με το Νόμο 4915 άρθρο 14 «Επιχορηγήσεις και βοηθήματα – τροποποίηση του άρθρου 202 Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων(Ν.3463/2006).
 9. Λήψη απόφασης για έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο Λαυρεωτικής, για την κάλυψη αναγκών καυσίμων των Σχολικών μονάδων, σύμφωνα με το Νόμο 4915 του άρθρου 14 «Επιχορηγήσεις και βοηθήματα – τροποποίηση του άρθρου 202 Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006).
 10. Λήψη απόφασης σύμφωνα με το υπ’αριθ.456/2022 αίτημα για δωρεάν παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσης κινηματογράφων στη Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ.
 11. Λήψη απόφασης περί εισφοράς ΚΗ’ /47 ψηφίσματος υπέρ Δήμου για την έκδοση οικοδομικών αδειών
 12. Λήψη απόφασης για την αποζημίωση απαλλοτρίωσης επί αίτησης Μαρίας κ΄ Ελένης Κολιαδήμα
 13. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ.234 στην Κοινότητα Λαυρεωτικής του Δήμου Λαυρεωτικής.
 14. Λήψη απόφασης σχετικά με την διατήρηση της θέσης του κενωθέντος περιπτέρου επί της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, στη Δ.Ε. Λαυρεωτικής.
 1. Λήψη απόφασης για την καταπολέμηση του Δάκου της Ελιάς.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά την 103η επέτειο μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τις φετινές εκδηλώσεις να είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έγινε με ευζώνους ενδεδυμένους με τη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε., κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ενώ παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Στη εκδήλωση συμμετείχαν οι Δημοτικές Φιλαρμονικές Κερατέας & Λαυρίου με την καλλιτεχνική διεύθυνση των μαέστρων τους κκ Γιάννη Οικονομάκη και Παντελή Πνευματικού.

Η 19η Μαΐου αποτελεί ιστορικό ορόσημο της νεότερης εθνικής μας ιστορίας. Κανείς μας δεν ξεχνά…

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς υποδέχθηκε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Λαυρίου όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την οδική ασφάλεια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Αλεξανδρής Ανδρέας, η πρώην Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς Βάσω Κόλλια, ο Διοικητής του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Ν/Α Αττικής Μπαντής Αποστόλης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς του Δήμου Λαυρεωτικής.

Κατά την εκδήλωση μαθητές τμημάτων του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Λαυρίου ενημερώθηκαν για θέματα οδικής ασφάλειας και κυρίως για τη σημασία της τήρησης των διατάξεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από όλους τους χρήστες των οδών ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύρυθμη κυκλοφορία στους δρόμους.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Η καλή γνώση και τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι απαραίτητη για όλους μας, αφού η ασφάλεια επηρεάζεται από τη συμπεριφορά όλων μας. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε όλα τα σχολεία της χώρας συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση των μαθητών και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.»

Σελίδα 1 από 152
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe