Εγγραφή στο newsletter

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ξεκινούν  τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Λαυρεωτικής, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Λαυρεωτικής θα δημιουργηθούν σε πρώτη φάση τμήματα με τα ακόλουθα προγράμματα στις  παρακάτω Κοινότητες:

A ‘ Στην Κοινότητα Λαυρεωτικής (Λαύριο)

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 ΣΕ ΩΡΕΣ

1

Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο,

πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ)

25

2

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media)

25

3

 Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων

25

Β’ Στην Κοινότητα Κερατέας

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 ΣΕ ΩΡΕΣ

1

Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο,

 πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ)

25

2

 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media)

25

3

 Νέες τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία

25

                                                                      

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: 

  • για την Κοινότητα Λαυρεωτικής : τηλ: 22923020126 ή 2292060774 ,
  • για την Κοινότητα Κερατέας : τηλ: 2299 320210 ή 22990320228

Ταχ. Διεύθυνση: Κουντουριώτη 1-19500 Λαύριο

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται αντίστοιχα στα Γραφεία Πρωτοκόλλου Λαυρίου και Κερατέας. Για την Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται αντίστοιχα σε όποια από τις δύο κοινότητες  (Λαύριο, Κερατέα) νομίζουν ότι θα μπορούν να παρακολουθούν πιο εύκολα τα σχετικά τμήματα.                                                                                                                         

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας καλούμε στην 8η Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αγίου  Κωνσταντίνου που  θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12-12-2019 και ώρα 18:00 στο πρώην Δημοτικό Σχολείο  με τα ακόλουθα θέματα Ημερήσιας Διάταξης :

Ενημέρωση  Προέδρου.

1ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για τη συντήρηση και επισκευή όλων των ιστών σημαιών που βρίσκονται τοποθετημένοι εντός της Κοινότητας  Αγίου Κωνσταντίνου. 

2ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για να προχωρήσουν οι πεζοδρομήσεις που έχουν ψηφιστεί στο Τοπικό Συμβούλιο.

3ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για ασφαλτόστρωση σε όλες τις οδούς που έχουν υποστεί βλάβες, από τα έως τώρα ολοκληρωμένα έργα της αποχέτευσης.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΑΪΛΑΣ   ΝΙΚΗΤΑΣ

  1. Aνάκληση όλων των υποβληθεισών ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου που έχουν κοινοποιηθεί προς τους κατοίκους της  Δημοτικής Ενότητας Σαρωνίδας (περιοχές εντός σχεδίου) του Δήμου Σαρωνικού
  2. Εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 3127/2003  και για τις περιοχές που εμπίπτουν στην εφαρμογή της δικαστικής απόφασης 1151/1872 του Εφετείου Αθηνών των νυν Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού
  3. Επέκταση της ισχύος των ευνοϊκών διατάξεων του άρθρου 19 του ν 719/ 1977 , όπως ισχύει, σε όλο το εύρος εφαρμογής των περιοχών της δικαστικής απόφασης 1151/1872 του Εφετείου Αθηνών των νυν Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

    Ειδικότερα για τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού:

α. Το όριο των 100 στρεμμάτων ( ν. 719/1977) να αυξηθεί σε 500 στρέμματα

β. Η έκδοση των βεβαιώσεων να μεταφερθεί ως αρμοδιότητα από τον Δασάρχη στη Διεύθυνση Δασών. Μετά την παρέλευση  άπρακτης προθεσμίας 2 μηνών από την υποβολή της αίτησης προς τη Διεύθυνση Δασών, θεωρείται ως σιωπηρή παραίτηση του Δημοσίου από την κυριότητα.

Oι Δήμαρχοι

Λαυρεωτικής                                                                                                     Σαρωνικού

                            Δημήτρης Λουκάς                                                                                           Πέτρος Φιλίππου                            

Για ακόμη μια χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος γιόρτασε τον Άγιο Νικόλαο στο Λαύριο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Θορικό Λαυρεωτικής ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο ευχές από πλήθος κόσμου και η Μικτή Χορωδία του ΚΑΠΗ Λαυρίου παρουσίασε σύντομο μουσικό πρόγραμμα υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ευτύχη Ζάρμπ. Στη συνέχεια μαζί με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου όπου συζήτησαν με τους αρμόδιους για θέματα τοπικής ανάπτυξης. Το μεσημέρι ο μητροπολίτης γευμάτισε μετά του Δημάρχου και αντιπροσωπειών των πολιτιστικών συλλόγων και των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λαυρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Νικόλαο υγεία, μακροημέρευση και θεία φώτιση στην τέλεση των καθηκόντων του.

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου συμμετείχε στο πρόγραμμα “Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ελέγχου” ως συντονιστής σε συνεργασία με το 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών και το 1ο ΕΚ της Ανατολικής Αττικής. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 44 μαθητές από τα σχολεία της κοινοπραξίας συνοδευόμενοι από 4 εκπαιδευτικούς σε δύο ροές, 22 στη Γερμανία και 22 στην Ισπανία για περίοδο 15 ημερών ανά ροή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές της Α τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Λαυρίου πραγματοποίησαν το σχέδιο δράσης “Περιβαλλοντικά Μονοπάτια στη Λαυρεωτική”.

Πληροφορίες για τα προγράμματα μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS 2018-2019

http://dide-anatol.att.sch.gr/politistika/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bb-%ce%bb%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ

http://dide-anatol.att.sch.gr/politistika/%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%b5%cf%89/

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. “Κέφαλος” σας προσκαλούν στην έκθεση που διοργανώνει το ΚΑΠΗ Κερατέας με Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές των μελών του. Η έκθεση θα λειτουργήσει από το Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, 09:00 – 13:00 το πρωί και 16:00 – 19:00 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε όλους στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Λαύριο την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30 στην κεντρική πλατεία Λαυρίου.

Από τις 16:30 θα σας περιμένουν Άγιος Βασίλης, Τάρανδος, Ξυλοπόδαρη, Χιονάνθρωπος, Ξωτικά και πολλές ακόμη εκπλήξεις, κατασκευές από το Β.Β.Ε.Μ., ενώ θα υπάρχει σοκολατομηχανή με λιχουδιές για όλους τους μικρούς μας φίλους!

Σελίδα 1 από 107
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe