Εγγραφή στο newsletter

Οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, πλήθος φορέων και πολιτών, διατύπωσαν με τον πλέον σαφή και κάθετο τρόπο την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο όρος, κατά την ενημερωτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 5/7 στην κεντρική πλατεία της Κερατέας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, μεταφέροντας το μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, αλλά και ολόκληρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο έχει ήδη υπογράψει ομόφωνο ψήφισμα εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο: ‘’ τέτοια μεγάλα έργα δεν μπορεί να γίνονται ερήμην και εναντίον της βούλησης της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και καταστρατηγώντας τη θέση των τοπικών κοινωνιών΄΄

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς υποδέχτηκε θερμά τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπογράμμισε ότι  η φέρουσα ικανότητα και των δύο Δήμων είναι υπερκορεσμένη, αφού ειδικότερα ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας, ενώ είναι ήδη τεράστια η περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη  ύπαρξη εκατοντάδων πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υπερυψηλής τάσης που διασχίζουν τον ορεινό όγκο του Πάνειου όρους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και  Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου τονίζοντας ότι οι ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, καθώς και οι ομόφωνες αποφάσεις πολλών Δήμων της χώρας που αντιμετωπίζουν την ίδια περιβαλλοντική απειλή, ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία ενός Δικτύου Δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών και των πολυεπίπεδων καταστροφικών επιπτώσεων που έχουν .

Ακολούθησαν οι επιστημονικές τεκμηριώσεις από τον Απόστολο Ευθυμιάδη, Δρ Μηχανολόγο Μηχανικό και Αρχονοντούλα Βασιλαρά, Δρ Αρχιτέκτονα Μηχανικό,  σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες του έργου αυτού. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες ανέλυσαν με τον πλέον έγκυρο τρόπο τις περιβαλλοντικές και αισθητικές συνέπειες στην ακεραιότητα του βουνού, τις συνέπειες στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, στο μικροκλίμα, στην υγεία των κατοίκων, στην τουριστική υπεραξία, αλλά και τις προβλεπόμενες δυσάρεστες συνέπειες στις αξίες γης για τους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Στο ίδιο αγωνιστικό πλαίσιο τοποθετήθηκε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κερατέας, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι φίλοι του Πάνειου όρους, τα συντονιστικά εναντίον των ανεμογεννητριών της Πάρου και των Αγράφων.

Ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαχρήστου ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα προγραμματίζονται  και άλλες εκδηλώσεις ενημερωτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Στα θυρανοίξια παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, ο πρώην δήμαρχος κ. Κώστας Λεβαντής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε τους μεγάλους δωρητές και ευεργέτες μας κ. Αθανάσιο και κα Μαρίνα Μαρτίνου για την αποπεράτωση του Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κερατέας, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την αδιάλειπτη προσφορά τους στο Δήμο μας και σύντομα, με απόφαση του Δ.Σ., θα ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες Λαυρεωτικής.

Σας καλούμε στην 15η  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, την 08/07/2020, ημέρα Τετάρτη  και ώρα  19:00, με τα ακόλουθα θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Λήψη απόφασης περί αποδοχής των όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων από πόρους του Τ.Π. & Δ. για την εκτέλεση του έργου ‘’προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό’’.
 2. Λήψη απόφασης περί υποχρεωτικής αναμόρφωσης Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) έτους 2020 του Δήμου Λαυρεωτικής, συμπεριλαμβανομένου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λαυρεωτικής, με την επωνυμία «ΚΕΦΑΛΟΣ».
 3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου, ως συνηγόρου υπεράσπισης για τη νομική στήριξη και εκπροσώπηση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά την εκδίκαση υπόθεσης που αφορά παράβαση καθήκοντος κατά την ενάσκηση της υπηρεσίας της, ενώπιον του Δ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατά τη δικάσιμο της 6ης Φεβρουαρίου 2020 και σε κάθε μετ’ αναβολή.
 4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου, περί νομικής εκπροσώπησης αιρετού κατά τη δικάσιμο της 24ης Ιουνίου 2020 δυνάμει του αριθμ.8693/2020 κλητηρίου θεσπίσματος, καθώς και σε κάθε μετ’ αναβολή ή ματαίωση δικάσιμο.
 5. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αμοιβής πληρεξούσιων δικηγόρων για την εκπροσώπηση του Δήμου Λαυρεωτικής ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λαυρίου κατά τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Εργαζομένων στην Πολεμική Αεροπορία Συν. Π.Ε. και του κου Νικολάου Στριλιγκά κατά τη δικάσιμο 15.06.2020 καθώς και σε κάθε μετ’ αναβολή ή ματαίωσή της.
 6. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αμοιβής  πληρεξούσιου δικηγόρου για την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής, αίτησης αναιρέσεως κατά της υπ’ αριθμ.1278/2020 αποφάσεως Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών
 7. Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού  της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας   του Δήμου Λαυρεωτικής για το έτος 2020.
 8. Λήψη απόφασης Α) για τη συναίνεση του Δήμου Λαυρεωτικής της μεταφοράς του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Λαυρεωτικής» ποσού 868.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» σύμφωνα με την υπ’αριθ.πρωτ.829/18-06-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Β)καθορισμός και εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου Λαυρεωτικής για την υπογραφή κάθε απαιτούμενου εγγράφου.
 9. Λήψη απόφασης για την έγκριση σύμβασης συνεργασίας για την οργάνωση ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών στο Δήμο Λαυρεωτικής, άνευ ανταλλάγματος από το Δήμο Λαυρεωτικής.
 10. Λήψη απόφασης για τον ορισμό εκπροσώπου και του αναπληρωτή του ως μέλη στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης για την εφαρμογή της μελέτης «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ – ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Β’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ-ΤΣΟΝΙΜΑ – ΤΡΕΧΑΝΤΙΕΡΑ».
 11. Λήψη απόφασης για την Σύναψη σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Λαυρεωτικής με φιλοζωικό σωματείο για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα όρια του Δήμου μας.
 12. Λήψη απόφασης σχετικά με τη διοργάνωση ή μη της εμποροπανήγυρης ενόψει του εορτασμού της  Αγίας Παρασκευής,  στην Δημοτική Κοινότητα Λαυρεωτικής.
 13. Λήψη απόφασης για την οικονομική ενίσχυση οικονομικά ασθενών ομάδων πληθυσμού, του Δήμου Λαυρεωτικής

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 ΑΔΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

O Δήμος Λαυρεωτικής και η Κοινότητα Κερατέας, στο πλαίσιο των δράσεων για την προστασία του Πάνειου όρους, οργανώνουν ενημερωτική συζήτηση με τίτλο '' Αναλαμβάνουμε δράση - Λέμε ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες''.

Εισηγητές θα είναι δύο σημαντικοί επιστήμονες :

H Αρχονοτούλα Βασιλαρά, Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός του ΕΜΠ και ο Απόστολος Ευθυμιάδης, Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός, οι οποίοι θα τεκμηριώσουν επιστημονικά -και ο καθένας στο πεδίο του- τη θέση τους για την αποτροπή της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Πάνειο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 20.30 στην κεντρική Πλατεία της Κερατέας. Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική!

Ένα σημαντικό βήμα έγινε χτες βράδυ για τη διάσωση του Πάνειου όρους από την επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, με την ομόφωνη ( πλην Τζήμερου) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ψηφίσει και να υπογράψει το ψήφισμα Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, εναντίον αυτής της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του Πάνειου όρους από τους πυλώνες της ΔΕΗ, το γεγονός ότι το σχέδιο εγκατάστασης 18+ 1 ανεμογεννητριών γίνεται ερήμην της βούλησης των δημοτικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας, καταστρατηγώντας τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, καθώς και το ότι το Πάνειο αποτελεί σημαντικό πνεύμονα αλλά και κοιτίδα αναψυχής για ολόκληρη την Ανατολική Αττική, υπήρξε η βάση της θετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινού και του σκεπτικού όλων των δυνάμεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Δημήτρης Λουκάς αμέσως μετά την έμπρακτη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: ‘’ Eυχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και όλες τις δυνάμεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  που με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο δηλώνουν τη στήριξη τους και την πρόθεσή τους να εμπλακούν ενεργά στην υπόθεση της διάσωσης του Πάνειου όρους. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας μέχρι την τελική νίκη, σήμερα όμως ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης δείχνουν ότι η δύναμη της ενότητας, της αλληλεγγύης και της ενεργοποίησης στέκεται ψηλότερα από κάθε επιχειρηματικό συμφέρον και μπορεί να αποτρέψει μια επένδυση που μόνον καταστροφικές συνέπειες θα έχει και για τους δύο Δήμους. Την Κυριακή στην εκδήλωσή μας στην Κερατέα καλούμε πολίτες από παντού, ακριβώς γιατί ο αγώνας που κάνουμε δεν αφορά μόνον τον τόπο μας, αλλά έναν πνεύμονα που δίνει ζωή σε ολόκληρη την Αττική’’

Ο Πέτρος Φιλίππου, που απουσιάζει στο εξωτερικό, μόλις ενημερώθηκε για αυτήν την εξαιρετικά θετική εξέλιξη υπογράμμισε: ‘’ Xτες τα Περιφερειακά Συμβούλια της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, σήμερα της Αττικής συντονίζουν το βηματισμό τους με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες για να αποτραπεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Ευχαριστούμε για τη δικαίωση του αγώνα μας και προχωράμε πιο δυνατοί ώστε το Δίκτυο δημάρχων εναντίον των ανεμογεννητριών να μεγαλώσει, να ισχυροποιήσει την αντίστασή του, να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του, να απλωθεί από άκρη σ΄άκρη της χώρας μας και να πάρει μέρος στη συζήτηση της επόμενης μέρας για τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό. Κανένα επενδυτικό συμφέρον δεν μπορεί να επιβληθεί καταστρατηγώντας τη βούληση των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε!’’

Ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Λαυρεωτικής και Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, ο οποίος εκπροσώπησε – απουσία του δημάρχου- τον Δήμο Σαρωνικού, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, τόνισε ότι τόσο η εκδήλωση της Κερατέας την επόμενη Κυριακή, όσο και εκδηλώσεις πολιτισμού με κέντρο αναφοράς των αγώνα κατά των ανεμογεννητριών ενεργοποιούν τη συμμετοχή των δημοτών και ισχυροποιούν τη φωνή μας, ‘’μετά άλλωστε και τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προχωράμε πιο δυνατοί για να κερδίσουμε το πιο δίκαιο αίτημα, της υπεράσπισης του βουνού και της ποιότητας ζωής μας’’.

Η εκδήλωση στην Κερατέα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 20.30 στην Κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συμμετοχή του Αποστόλη Ευθυμιάδη, Δρ Μηχανολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ και της Αρχοντούλας Βασιλαρά, Δρ Αρχιτέκτονα Μηχανικού του ΕΜΠ.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στις 19:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Καλυβίων ενημερωτική συγκέντρωση με θέμα τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος. Κύριοι ομιλητές ήταν η κα Αρχοντούλα Βασιλαρά, Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και ο κος Απόστολος Ευθυμιάδης, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση τόνισε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προστασία του Πάνειου Όρος και την αποτροπή της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών στο Πανί. Αναλαμβάνουμε δράσεις ενημερωτικές και προγραμματίζουμε μια αντίστοιχη συγκέντρωση την επόμενη Κυριακή στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Κερατέα».

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακόμα ενημερώνουμε ότι προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς απαγορεύεται το κάπνισμα των κυψελών και η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σας καλούμε στην 6η  Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη  στις 1-07-2020         2020, ημέρα   Τετάρτη   και ώρα  19:30 μ.μ. με τα ακόλουθα θέματα  ημερήσιας διάταξης:

 1. Λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση του Β2 Υποσταδίου και την ανάρτηση  των προτεινόμενων αλλαγών της  Πολεοδομικής Μελέτης περιοχών Β’ κατοικίας Πανόραμα – Αγ. Μαρίνα – Τουρκολίμανο, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Δ/νσης Χωρικού Σχεδιασμού,τμήμαΧωρικούΣχεδιασμού(Ο.Τ3086,3088,3049,3073,3097,3099,3145,3150,3149) 
 2. Λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση του Β2 Υποσταδίου και την ανάρτηση των προτεινόμενων  αλλαγών της πολεοδομικής μελέτης περιοχών Β’ κατοικίας Περιγιάλι-Τσονίμα-Τρεχαντιέρα. σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Δ/νσης Χωρικού Σχεδιασμού, τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού.
 3. Λήψη απόφασης για την έγκριση υψομετρικής μελέτης των οδών που περικλείουν  το Ο.Τ.128 στη Δημοτική Κοινότητα Λαυρεωτικής, του Δήμου Λαυρεωτικής.
 4. Λήψη απόφασης σχετικά με την  1/2019 πράξη προσκυρώσεως, τακτοποιήσεως και αναλογισμού στις οδούς  Αισωπίδη και  Ανωνύμου, στα  Ο.Τ. 168 και  168Α στη Δημοτική Κοινότητα Λαυρεωτικής, του Δήμου Λαυρεωτικής.
 5. Λήψη απόφασης σχετικά με την επέκταση  του Ν.719/77 στις περιοχές Δημοτική Κοινότητα Λαυρεωτικής και Τοπική Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου, του Δήμου Λαυρεωτικής.
 6. Λήψη απόφασης σχετικά με τις αιτήσεις πολιτών για κοπή δέντρων, σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Λαυρεωτικής.
 1. Λήψη απόφασης σχετικά με την υπ’ αριθ. πρωτ.8801/09-06-2020 αίτηση ιδιοκτήτριας καταστήματος, που αφορά την χορήγηση άδειας στάθμευσης  (αποκλειστικής χρήσης) στο  απέναντι χώρο  προβολής  του καταστήματός της, στην  οδό Κισσοπούλου  στο Λαύριο.
 1. Λήψη απόφασης σχετικά με την υπ’ αριθ. πρωτ.9845/23-06-2020 αίτηση ιδιοκτήτριας καταστήματος, που αφορά την χορήγηση άδειας στάθμευσης  σε συγκεκριμένες ώρες, στο  χώρο  έμπροσθεν του καταστήματός της στην  οδό Ματεϊδη κ΄ Μητροπούλου   στο Λαύριο.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων των περιοχών  Β΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ μπορούν να προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα Κερατέας (ώρες 10.00 έως 13.00) ώστε να λάβουν γνώση της Γ΄ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

Τυχόν παρατηρήσεις ή ενστάσεις επί των αναρτημένων διαγραμμάτων και πινάκων της Πράξης Εφαρμογής, θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια   της  Ανάρτησης  η  οποία  θα διαρκέσει από 29 Ιουνίου έως  13  Ιουλίου  2020. 

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020 - 2021, υποβάλλουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18η Ιουνίου 2020 και ώρα 09:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool και έχει γίνει η μετάπτωση των στοιχείων του στο νέο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes». Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Για οποιαδήποτε πληροφορία/διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο στο οποίο θέλουν να εγγραφούν.

 

Σελίδα 1 από 121
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe