Εγγραφή στο newsletter

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής) πληροφορεί τους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου ότι θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη 25.11.2020.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 8.00 π.μ. έως τις 16:00μ.μ.  και έχει προγραμματιστεί προκειμένου συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. να καθαρίσει την Δεξαμενή Υδροδότησης του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση και σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Εγκρίθηκε εχθές ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η μελέτη αποκατάστασης της Γαλλικής Σκάλας Λαυρίου, που είχε εκπονήσει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό του Δήμου Λαυρεωτικής  Στην παρουσίαση της μελέτης στο Κ.Σ.Ν.Μ., η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο αντιπρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Σαπουντζάκης Ευάγγελος, με άλλους καθηγητές της Σχολής, καθώς και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Λουκάς Δημήτρης και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κα Μαγγενάκη Αναστασία. Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λουκάς, δήλωσε: « Η Γαλλική Σκάλα είναι ένα εμβληματικό μνημείο για τον Δήμο μας και ειδικά για την πόλη του Λαυρίου, καθώς βρίσκεται στην είσοδό της. Εκτός από την αναστήλωσή της, έχει προγραμματιστεί και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτής, ώστε να αποδώσουμε στις μεταγενέστερες γενιές του τόπου μας, ως ιστορική μνήμη, το σύμβολο αυτό της εργασίας και των αγώνων των παλαιών μεταλλωρύχων του Δήμου μας. Η συνέχεια θα είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής και κατόπιν η δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου».

Ο Δήμος Λαυρεωτικής συμβαδίζοντας με τις ανάγκες τις σύγχρονης εποχής, είναι ένας από τους 96 Δήμους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα myKEPlive, μια ειδική σύγχρονη πλατφόρμα διαδικτυακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης από υπαλλήλους των ΚΕΠ.  

Στόχος του myKEPlive είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων μέσω βιντεοκλήσης από το κινητό ή τον υπολογιστή. Οι διαδικασίες που διεκπεραιώνονται ανήκουν σε τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών και συγκεκριμένα:

  • Πληροφόρηση – αίτηση
  • Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις
  • Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία
  • Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας

Συνδεθείτε με τους κωδικούς TAXISnet στο mykeplive.gov.gr ή στο www.gov.gr στην κατηγορία υπηρεσιών Πολίτης και Καθημερινότητα και εξυπηρετηθείτε στα ΚΕΠ εξ αποστάσεως ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Επιλέξτε τη θεματική κατηγορία υπηρεσιών για την οποία θέλετε να εξυπηρετηθείτε.
  2. Επιλέξτε ημερομηνία και ώρα για το ραντεβού σας.
  3. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ολοκληρώστε την κράτηση.
  4. Την ημέρα και ώρα του ραντεβού σας συνδεθείτε με βιντεοκλήση και εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο του ΚΕΠ.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ αξιοποιώντας τις υπηρεσίες των ΚΕΠ εξ αποστάσεως.

MYKEPLIVE 1

MYKEPLIVE 2

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
 
Οι πρόσφατες αποφάσεις για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid 19, απαγόρευσαν την θηρευτική και αλιευτική δραστηριότητα.
Μας προξένησε εντύπωση το γεγονός αυτό, καθώς η θηρευτική δραστηριότητα έχει ποικίλες και ευεργετικές συνέπειες στους θηρευτές αλλά και στα οικοσυστήματα.
 
Πρόκειται περί αθλήματος εντός του φυσικού περιβάλλοντος (σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους, όπως εκφράζονται από τον Δασικό Κώδικα Ν.Δ. 86/1969, άρθρο 251 παρ. 1. «Η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, καθ’ όλη την Επικράτεια, κατά τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα») το οποίο συνδυάζει την σωματική άσκηση με την πνευματική επεξεργασία. Προσφέρει υγεία, ευεξία και ψυχική ηρεμία στον κυνηγό. Όλα αυτά συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος προστατεύοντας από τις εποχιακές λοιμώξεις.
 
Όσον αφορά τα οικοσυστήματα, το κυνήγι προσφέρει ισορροπία στον πληθυσμό επιτρέποντας την ανάπτυξη πολλών οργανισμών, και συμβάλλοντας στην βιοποικιλότητα. Προστατεύει οργανισμούς που έχουν αντιμικροβιακή δράση με σημαντική συμβολή στην μη-ανάπτυξη μικροοργανισμών.
Πρόκειται για δραστηριότητα η οποία όχι μόνον δεν επηρεάζει τις υγειονομικές συνθήκες, αλλά αντιθέτως είναι ευεργετική για όλους. Δεν μας είναι κατανοητή η διάκριση έναντι των κυνηγών. Αποτελεί άσκηση αθλητικής δραστηριότητας με όλες τις προδιαγραφές και συνέπειες αυτού.
 
Η άρση των περιορισμών πρέπει να είναι για όλη την Ελληνική επικράτεια, τυχόν διακρίσεις είναι χωρίς νόημα και μη-κατανοητές. Η θηρευτική δραστηριότητα έχει συγκεκριμένους κανόνες και αδειοδοτήσεις από τις επίσημες αρχές του Κράτους. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως ένας αθλητής Στίβου ή τοξοβολίας μπορεί να ασκήσει τις αθλητικές του συνήθειες σε όλη την Επικράτεια και σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ για τους κυνηγούς μπαίνουν απαγορεύσεις και κριτήρια.
 
Θέλουμε να επανέλθουμε στον φυσικό μας χώρο με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Να σημειώσουμε ότι το κυνήγι είναι μοναχικό άθλημα με ελάχιστες και από απόσταση επαφές με άλλους ανθρώπους.
 
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να άρει τις απαγορεύσεις που αφορούν την θηρευτική δραστηριότητα. Όπως σταμάτησαν από την Γ. Γ. Α., οι περιορισμοί στις δράσεις του Στίβου, της Τοξοβολίας ανοικτού χώρου, του περιπάτου, της ποδηλασίας και πολλών άλλων αθλημάτων ανοικτού χώρου. Δεν κατανοούμε τις διακρίσεις έναντι των κυνηγών, οι οποίοι συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία εθελοντικά και είναι πάντα έτοιμοι να συνδράμουν τις επίσημες αρχές με την εμπειρία τους.
 
Επιζητούμε την δίκαιη αποκατάσταση, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις εθελοντικές υπηρεσίες με ανιδιοτέλεια και τεράστιο προσωπικό κόστος.
 
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και σας ευχόμαστε δύναμη και υγεία.
 
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής 
Δημήτρης Λουκάς
 
 
 
 

Σήμερα το βράδυ, Δευτέρα 9/11/20 στον ΑΝΤ1 στη 01:15 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ παραγωγής VICE, «Λαύριο: το “Ζωντανό” Μνημείο», παρουσιάζοντας τη σημαντική ιστορία της πόλης, αλλά και της Λαυρεωτικής χερσονήσου.

Mην το χάσουμε!!!

 

Για μια ακόμη φορά, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, οι δομές μας καλούνται να συνδράμουν τον κρατικό μηχανισμό υποστηρικτικά στο κοινωνικό σύνολο.

Και αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι, και αυτή τη φορά θα βγούμε νικητές.


Το τηλεφωνικό κέντρο μας με αριθμό 22990 66456, στο ΝΠΔΔ ¨ΚΕΦΑΛΟΣ¨  επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.


Βασικός στόχος είναι η παροχή βοήθειας στους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής με αδυναμία (ή με πολλή σημαντική δυσκολία) μετακίνησης προκειμένου να εξασφαλίσουν από το σπίτι τους, την πρόσβαση στα βασικά αγαθά που αφορούν τη διατροφή και την υγεία/ υγιεινή τους και τον  συντονισμό των εμπλεκόμενων ιδιωτικών φορέων (σούπερ-μάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείων κλπ) με τις ανάγκες που εκφράζονται από τον κάθε πολίτη.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά τις παρακάτω ευπαθείς ομάδες:
α) Hλικιωμένοι άνω των 70 ετών, β) ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, γ) Χρόνιοι πάσχοντες υπό χρόνια θεραπεία για νοσήματα που απειλούνται από τον κορονοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι πχ λόγω κακοήθων νόσων, κορτιζόνης κλπ), δ) πολίτες με δικαιολογημένο αίτημα αδυναμίας μετακίνησης.

Ο πολίτης τηλεφωνεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Λαυρεωτικής και γνωστοποιεί το αίτημα του από τις 8.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.
Κατόπιν αυτού η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου θα διαπιστώνει εάν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και ακολούθως θα αξιολογεί το αίτημα του πολίτη και τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα ικανοποιηθεί. Εάν η υπηρεσία διαπιστώνει ότι ο πολίτης δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, θα διερευνά εναλλακτικούς τρόπους ικανοποίησης του αιτήματος.

Ενδεικτικοί τρόποι ικανοποίησης αιτημάτων: 1) επικοινωνία με το κοντινότερο παντοπωλείο-super market, 2) επικοινωνία με το κοντινότερο φαρμακείο για να αποσταλούν τα φάρμακα ή το υγειονομικό υλικό, 3) διεκπεραίωση δημοσίων υπηρεσιών (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, 4) επικοινωνία με εθελοντές του Δήμου και 5) επικοινωνία με το υποστηρικτικό περιβάλλον του πολίτη για να τον συνδράμει.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να τηρούν πιστά  τα προβλεπόμενα μέτρα και τους κανόνες προσωπικής υγιεινής.


Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής να είναι σε εγρήγορση
γιατί όλοι μας οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα. Καλούμε τους συμπολίτες μας να έχουν ο ένας την έγνοια του άλλου και να βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε, όλοι μαζί να βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ και από αυτή τη μάχη.

  Μένουμε ασφαλείς, παραμένουμε δίπλα σου!

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής) πληροφορεί τους κατοίκους στο ΒΓΕΘΙ, ότι στο πλαίσιο του έργου της αντικατάστασης των παλαιών υδρομέτρων, θα υπάρξει Διακοπή Υδροδότησης την Πέμπτη 05/11/2020 και την Παρασκευή 06/11/2020.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού ορίου από τις 8.00 π.μ. έως τις 16:00μ.μ.  με σκοπό να μην υπερβαίνει τις 4 ώρες ανά οικία.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Σελίδα 1 από 130
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe