Εγγραφή στο newsletter

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Χορωδία Λαυρίου το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30 στο Παλαιό Μηχανουργείο του Δήμου Λαυρεωτικής, για την παρουσίαση των βιβλίων:

 • «Η Επανάσταση στην Αττική και η Απελευθέρωση της Αθήνας – Συμβολή στην ιστορία της Αττικής, για την περίοδο της Επανάστασης του 1821», του Δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Ι. Φιλίππου – Αγγέλου.
 • «200 χρόνια από την απελευθερωτική επανάσταση του 1821», της Χορωδίας Λαυρίου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και η χορωδία Λαυρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Λεμπέση η οποία θα ερμηνεύσει έργα Ελλήνων συνθετών αφιερωμένα στην επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής) πληροφορεί τους κατοίκους στην Αγία Παρασκευή - Νυχτοχώρι, ότι στο πλαίσιο του έργου της αντικατάστασης των παλαιών υδρομέτρων, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης την              Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού ορίου από τις 8.00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. με σκοπό να μην υπερβαίνει τις 4 ώρες ανά οικίας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Σας καλούμε στην 18η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα  διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, την 21η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη    και ώρα   18.00, με τα ακόλουθα θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

 1. Λήψη απόφασης περί έγκρισης 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Λαυρεωτικής οικονομικού έτους 2021.
 2. Λήψη απόφασης περί Γ΄ Κατανομής από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021 προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαυρεωτικής.
 3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενταγμένου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
 4. Λήψη απόφασης περί αυτοδίκαιης λύσης της σύμβασης έμμισθης εντολής αορίστου χρόνου του δικηγόρου Τσώνου Αλεξάνδρου του Ηρακλή.
 5. Λήψη απόφασης για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΚΕΔΗΛ, έγκριση έκθεσης διαχείρισης των εκκαθαριστών, έγκριση ισολογισμού λήξης, απαλλαγή εκκαθαριστών και νομίμων εκπροσώπων, ανάληψη από το Δήμο ως καθολικού διαδόχου τυχόν μελλοντικών υποχρεώσεων και απαιτήσεων, παραλαβή περιουσιακών στοιχείων.
 6. Απόδοση εισφερθέντος ακινήτου της εκκαθαρισθείσας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΚΕΔΗΛ, στο Δήμο Λαυρεωτικής, ως μοναδικού εταίρου και καθολικού διαδόχου.
 7. Λήψη απόφασης περί παροχής γνώμης για την προσαρμογή του ΣΣΔ Λιμένα Λαυρίου στο νέο ΣΕΕ της συνθήκης  Schengen  κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ 2017/2226).
 8. Συζήτηση και Έκφραση απόψεων όσον αφορά τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 2021-2025.
 9. Λήψη απόφασης περί οργάνωσης έκθεσης φωτογραφιών στο Λαύριο με τη συμμετοχή των Δήμων Λαυρεωτικής και Μπάνσκας Στιάβνιτσας  και των πολιτιστικών φορέων των Δήμων αυτών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΗΣ

Σε συνέχεια του αιτήματος που είχε υποβληθεί από το Δήμο Λαυρεωτικής, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την δέσμευση ποσού ύψους 333.228,11 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση – Συντήρηση οδικού τμήματος και διαμόρφωση πεζοδρομίων οικισμού Λεγρενών».

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου κρίνεται απολύτως αναγκαία για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής των Λεγρενών. Στο έργο προβλέπεται η συντήρηση οδικού τμήματος και η κατασκευή πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης – Σουνίου κατά μήκος του οικισμού των Λεγρενών, από το ύψος που βρίσκεται η ταβέρνα «Μαρίδα» μέχρι το γήπεδο και περιμετρικά των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Καραμανλή για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και για την εν γένει βοήθειά του στα ζητήματα που άπτονται του Δήμου μας. Το έργο αυτό περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης, όπως η πλακόστρωση, η εγκατάσταση φωτισμού, η δενδροφύτευση, η άρδευση και η προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία. Υλοποιούμε έργα έχοντας ως στόχο τη βελτίωση των υποδομών μας και την ασφάλεια των πολιτών.»

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής) σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο εργασιών τοποθέτησης τηλεμετρικού σταθμού στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης του Κούκου θα υπάρξει διακοπή του νερού από την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 23:00 το βράδυ έως την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 στις 05:00 το πρωί.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21:00, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου τη συναυλία «Η Μικρή Πατρίδα του Π. Καρασούλου και του Γ. Ανδρέου».

Ερμηνεύουν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Απόστολος Κίτσος, η Κορίνα Λεγάκη και ο Θοδωρής Νικολάου υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Ανδρέου.

Η συναυλία πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ»  και ο Φιλοθηραματικός Σύλλογος Κερατέας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» σας προσκαλούν στην Ιερά Πανήγυρη στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στη θέση Αμάχαιρη, Κερατέας την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:30, με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα της Ιωάννας Λεγάκη.

Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σελίδα 1 από 142
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe