Εγγραφή στο newsletter

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δημοτικής Επιχείρησης ‘Υδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής (Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.) Κωστάλα Αντώνη, τον πρόεδρο Λεβαντή Δημήτρη και μέλη του Συνεταιρισμού Κερατέας και τον μελετητή Ρουκωτά Γρηγόρη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εκπόνηση και η υποβολή πρότασης από το Δήμο Λαυρεωτικής σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η οποία αφορά την αξιοποίηση του νερού από τις γεωτρήσεις του Δήμου που υπάρχουν στις θέσεις Αμάχαιρη και Όλυμπος στην Κερατεά για την άρδευση καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή έκτασης 500 στρεμμάτων. Επίσης, συζητήθηκε η σύνταξη μελέτης για τη επανάχρηση νερού από τον βιολογικό της Κερατέας για την άρδευση 1000 στρεμμάτων της όμορης περιοχής, που έχει ήδη χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του έργου με το ποσό των 3.500.000€.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: ‘’Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του Δήμου μας, συγκεκριμένα της γεωργίας και θα βοηθήσει πάρα πολύ τους αγρότες μας στο έργο τους’’.

Το Φεβρουάριο του 2019 η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Λαυρεωτικής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europe for Citizens 2014 – 2020” προκειμένου να επιδοτηθεί για τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει με την αδελφοποιημένη πόλη του Αλέξινατς στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.

Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου “Ο Πολιτισμός ως γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας σε μια Ενωμένη Ευρώπη” έχουν στόχο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ αδελφοποιημένων πόλεων μέσα από την ανάδειξη υφιστάμενων πρακτικών αλλά και νέες μορφές συνεργασίας.

Η αποστολή του Δήμου Λαυρεωτικής απαριθμεί 56 άτομα τα οποία θα είναι από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου και το Λύκειο Ελληνίδων Κερατέας που θα συμμετάσχουν στη συναυλία και τη μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Αλέξινατς στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο πόλεων.

                                                                                    Γραφείο τύπου & επικοινωνίας

                                                                                                Δήμος Λαυρεωτικής

Σήμερα Παρασκευή 16/8/2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Λαυρεωτικής  Δημήτρη Λουκά και εκπροσώπων συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σουνίου με θέμα την απομάκρυνση των προσφύγων από την προσωρινή δομή φιλοξενίας. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με την επικινδυνότητα του τρόπου διαβίωσης των προσφύγων και έγινε ενημέρωση για την επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Παρόντες οι κκ. Νιχογιαννόπουλος Πέτρος, Τσακάλης Δημήτρης, Γλαντζή-Οικονόμου Κυριακή, Δοντάς Κυριάκος, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Κριαλής Μιχάλης, Ασημάκης Ευάγγελος που εκπροσώπησαν τους Συλλόγους: «Ποσειδωνία», «Ερασιτεχνών  Αλιέων Ποσειδωνία», «Κατοίκων και Φίλων Σουνίου», «Λεγραινών», και από τα συγκροτήματα  «Παπανικολόπουλου» και «Ασημάκη».  

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε: «ο Δήμος Λαυρεωτικής αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης έχει ήδη  αποστείλει  εκ νέου έγγραφό προς τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσίες, μετά τη διαπίστωση ότι οι πρόσφυγες είχαν προβεί σε διαφόρων ειδών αυθαιρεσίες, με σημαντικότερο την επαναλαμβανόμενη καταστροφή των σωλήνων που βρίσκονται στις πυροσβεστικές φωλιές,. Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση μετακίνηση των προσφύγων της δομής του Σουνίου σε άλλες μόνιμες δομές εκτός του Δήμου Λαυρεωτικής ώστε να σταματήσει η διαρκής επικινδυνότητα. Στόχος του Δήμου μας είναι να αποκαταστήσει πλήρως το σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας και να μπορέσει στη συνέχεια να φιλοξενήσει παιδιά, όπως άλλωστε είναι και ο αρχικός σκοπός της κατασκήνωσης»

Τα συνεργεία του Δήμου Λαυρεωτικής και της ΔΑΝΕΤΑΛ Α.Ε. με αφορμή τις τρεις εκδηλώσεις φωτιάς, προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου όπου βρίσκεται η προσωρινή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Σούνιο στην πρώην κατασκήνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Απομακρύνθηκαν 400 περίπου στρώματα που βρίσκονταν διάσπαρτα στον αύλειο χώρο της κατασκήνωσης και σε αποθήκες. Ακόμα αποξηλώθηκαν όλες οι αυτοσχέδιες κατασκευές φωτισμού και αυτοσχέδιων ψησταριών που αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Μια πιθανή ανάφλεξη στο συγκεκριμένο χώρο μπορεί να αποβεί μοιραία όχι μόνο για το περιβάλλον, τον Εθνικό Δρυμό και κυρίως για τους κατοίκους της περιοχής αλλά αποτελεί και μείζον θέμα ασφάλειας αφού οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης εφάπτονται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ ΑΒΕΕ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα).

Μετά τη διαπίστωση ότι οι πρόσφυγες είχαν προβεί σε διαφόρων ειδών αυθαιρεσίες, με σημαντικότερο την επαναλαμβανόμενη καταστροφή των σωλήνων που βρίσκονται στις πυροσβεστικές φωλιές, ο Δήμος Λαυρεωτικής αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης απέστειλε εκ νέου έγγραφό προς τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσίες. Ζητείται η άμεση μετακίνηση των προσφύγων της προσωρινής δομής του Σουνίου σε άλλες μόνιμες δομές εκτός του Δήμου Λαυρεωτικής με σκοπό να σταματήσει η διαρκής επικινδυνότητα. Στόχος του Δήμου είναι η κατασκήνωση να μπορέσει να φιλοξενήσει πάλι παιδιά μετά την πλήρη αποκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης και πυρασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο, αφού δε γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας. Οι πολίτες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακόμα ενημερώνουμε ότι προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς απαγορεύεται το κάπνισμα των κυψελών και η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 • Το 112 είναι ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.
 • Η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να πραγματοποιηθεί από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ακόμα και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.
 • Η κλήση προς το 112 παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος.
 • Λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, κάθε μέρα του χρόνου.
 • Οι χειριστές απαντούν στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
 • Συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό που αυτός αναφέρει με:
 • Την Αστυνομία
 • Το Πυροσβεστικό Σώμα
 • Το ΕΚΑΒ
 • Το Λιμενικό Σώμα
 • Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000

Αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του στην Ελλάδα είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) .

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.112.eu

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τo Σάββατο 10/08/2019, προβλέπεται κόκκινος συναγερμός πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και στο Δήμο μας.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, και το κάπνισμα των κυψελών.

Επίσης, τίθεται  σε εφαρμογή η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων τις προαναφερόμενες ημέρες  στις παρακάτω ευπαθείς περιοχές:

 1. Από Αγ. Κωνσταντίνο Λαυρεωτικής προς θέση «Χάος» και Εθνικό Δρυμό.
 2. Από Αγ. Κωνσταντίνο προς Μαρκάτι Κερατέας και αντιστρόφως.
 3. Από Αγ. Κωνσταντίνο προς Ριμπάρια και από Προσήλιο προς Ριμπάρια.
 4. Στον Αγ. Κωνσταντίνο, ο δασικός δρόμος κοντά στις μπαρουταποθήκες πλησίον

κτήμα Ζαγουρή.

 1. Στον Αγ. Κωνσταντίνο - βουνό «Κιτσίου», ο δασικός δρόμος δεξιά αντιπυρική ζώνης.
 2. Το δρόμο Καμάριζας Σουνίου στον Εθνικό Δρυμό στη θέση «Βίλλα Κανέλλου» .
 3. Από τη Ζ΄ εξοχική Κατασκήνωση Διονύσου Κερατέας προς Μοναστήρι Μεταμόρφωσης

στο Δάσος Κουβαρά και αντιστρόφως.

 1. Από τη Ζ΄ εξοχική Κατασκήνωση Διονύσου Κερατέας προς Τσουργιέλι και γυναικείο

Μοναστήρι Παναγίας Πευκοβουνογιάτρισσας στην Κακή Θάλασσα Κερατέας

και αντιστρόφως.

 1. Η οδός Αγίας Σκέπης, στην συμβολή των οδών Ανθυποσμηναγού Βασιλείου Φιλίππου

και Αγίας Σκέπης.

10.Η Λεωφόρος Νάτο Κερατέας, 1300μ. μετά τη συμβολή με την οδό Αριστοτέλη

Μπότση.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης,  μπορείτε να καλέσετε, στα εξής τηλέφωνα:

Λουκάς Δημήτριος, αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6939063309

Βαγγέλης Πανάγος, επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας 6974047165

Σε περίπτωση πυρκαγιάς καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199.

ΧΑΡΤΗΣ 1 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ 2 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής ανακοίνωσε την πρόσληψη επτά (7) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών. Οι θέσεις αφορούν ειδικότητες ΔΕ φυλακτικού προσωπικού και ΥΕ βοηθητικού προσωπικού – εργατών, σε αρχαιολογικά μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους στους Δήμους Λαυρεωτικής , Μαραθώνα, Κρωπίας και Ωρωπού. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής (Λεωφ. Συγγρού 98 – 100, Αθήνα Τ.Κ. 11741) θα δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων από 6 Αυγούστου 2019 έως και 16 Αυγούστου 2019, 08:30 – 14:30.

Αναλυτικά την ανακοίνωση με τα απαιτούμενα προσόντα μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής πατώντας εδώ, καθώς και στα συνημμένα αρχεία.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, μετά την επικύρωση της εκλογής και την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, σύμφωνα με τις υπ' αριθμ. 565/2019 και 566/2019 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σας προσκαλεί στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, για την περίοδο 01/09/2019 έως 31/12/2023, στο θέατρο Ρεμίζας Λαυρίου, στις 27 Αυγούστου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, ώστε σε δημόσια συνεδρίαση, να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010 ορκωμοσία.

Στην δημόσια συνεδρίαση θα παραστεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Σεβασμιότατος κ. Νικόλαος, ο οποίος και θα τελέσει την θρησκευτική ορκωμοσία.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Σύμφωνα το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σελίδα 1 από 100
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe